birgit kirke galleri sam 1

 

Birgit Kirke (f. 1962 - opvokset i Tórshavn, Færøerne).

Birgit Kirke er billedkunstner og skulptør. Hun er uddannet indenfor tekstil og design på VIA Design og Business (tidl. TEKO) i Herning. Fra 2007-10 i maleri, grafik og tegning på Aarhus Kunstakademi og i 2015-16 på Skulpturskolen i Skanderborg.

Birgit Kirke kommer fra Færøerne og bor nu i Danmark. At hun har fået øernes særegne landskab ind med modermælken, ses tydeligt i hendes malerier, som på en og samme tid er friske og dramatiske skildringer af Færøernes barske natur og det omskiftelige vejr.

Birgit Kirke fortæller: ”Inspirationen til værkerne henter jeg fra mit færøske ophav. Naturen og livet ved havet er et gennemgående tema i mine værker. Havet omkring Færøerne har altid fyldt meget i min bevidsthed, det er mange gange større end landområdet og der er havudsigt overalt. Jeg forsøger at skildre det sansede, stemningen, øjeblikket som jeg husker det. Det er dramaet mellem det abstrakte og genkendelige, der optager mig.” 

Hun er repræsenteret i flere offentlige samlinger i Norden, bl.a. Reykjanes Kunstmuseum i Island, Nuuk Kunstmuseum i Grønland, Grindavikurbær i Island, Struer Kommune og Tórshavns Kommune på Færøerne.

I årenes løb har Birgit Kirke deltaget i adskillige udstillinger i kulturcentre, kunstmuseer, på kunstmesser og gallerier på Færøerne, Island, Grønland, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Bulgarien og Spanien.

Birgit Kirke er medlem af BKF, Billedkunstnernes Forbund og MYND, som er foreningen for Færøske Billedkunstnere.